28. kolovoza 2015.

Piletina s njokima i umakom od 4 vrste sira

Vjerujem da svi znate za Minju, ona na svojoj stranici ima pravu riznicu raznovrsnih recepata. Već sam ih isprobala nekoliko, preporučujem i vama ... sigurno nećete pogriješiti. Čim sam vidjela objavu recepta za Piletinu sa njokama i sosom od 4 vrste sira odlučila sam isprobati ga prilikom prve pripreme obroka za djecu jer oni zaista obožavaju piletinu.

Kod mene su sastojci prilagođeni za veću količinu njoka :)


Recept:



Sastojci:

1 kg njoka
600 g piletine
3 čena češnjaka
500 ml vrhnja za kuhanje
200 g gaude 
40 g ribanog parmezana
125 g mozarele
sol i papar 




Priprema:

Stavite kuhati vodu za njoke.

Piletinu narežite na komadiće, popržite na malo ulja i začinite, dodajte sitno nasjeckan češnjak. Preko popržene piletine prelijte vrhnje pa ostavite da kuha oko desetak minuta. Za to vrijeme naribajte sir i stavite kuhati njoke.

Sad izvadite piletinu, a u vrhnje dodajte sve vrste sireva te po želji još začinite. Kad su sirevi otopljeni dodajte im kuhane njoke i promiješajte. 

Njoke u sosu servirajte na tanjur zajedno s piletinom. Po želji pospijte parmezanom.

Original recept je ovdje.



2 komentara:

  1. Draga Snjezana,
    drago mi je da si spremala i da vam se svideo. Veliki pozdrav :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super je, kćer je tražila da probamo neki umak koji još nismo radili pa eto čim sam ugledala naslov recepta krenula sam u printanje ;)
      Hvala ti ;)

      Izbriši