7. lipnja 2013.

Čoko-express

Sutrašnji dolazak gostiju na kavu ne može proći bez kolača, ali što pripremiti u kasne sate a da bude brzo i fino? Na policama u trgovini proteklog sam vikenda naišla na nešto novo: Dr.Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem okusa čokolade, vanilije i jagode. Kreme se pripremaju jednostavno i brzo, što odgovara današnjem tempu života. Jedna kutija dovoljna je za pripremu torte promjera 24-26 cm, a ja ću je iskoristiti za brze čokoladne kocke.




Sastojci:


Tijesto:
5 jaja
150 g šećera
130 g brašna
20 g kakaa u prahu
½ žličice praška za pecivo
4 žlice ulja

Preljev:
100 ml mlijeka
1 žlicu šećera
2 žlice ruma
 

Krema:
500 ml slatkog vrhnja
1 kutija  Dr.Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem, čokolada



Priprema:


Tijesto:

Uključiti pećnicu da se ugrije na 180 st.C.

Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto:

Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. U bjelanjke dodati par zrna soli, miksati, postepeno dodavati jednu-dvije žlice šećera te miksati srednjom brzinom miksera dok snijeg ne postane čvrst.

Posebno miksati žumanjke s preostalim šećerom. Kad je smjesa gusta i pjenasta dodati ulje. Brašno pomiješati s prosijanim kakao i praškom za pecivo, pa dodavati po žlicu u smjesu žutanjaka naizmjenično sa snijegom od bjelanjaka. Na kraju lagano umiješati preostali snijeg od bjelanjaka tako da smjesa ostane i dalje gusta.

Tijesto izliti u tepsiju veličine cca 32 x 32 cm obloženu papirom za pečenje pa staviti peći u zgrijanu pećnicu 20 minuta na 180 st.C.


Krema:

Dok se biskvit ohladi pripremiti kremu:

Slatko vrhnje uliti u posudu za miješanje. Miješati električnim mikserom prvo na najmanjoj, potom na najjačoj brzini. Pred kraj dodati sadržaj kutije kreme za torte i miješati sve dok krema ne postane dovoljno čvrsta.
 



Biskvit prerezati na dva jednaka dijela. Pomiješati sastojke za preljev da se otopi šećer. Pola preljeva iskoristiti za namakanje jednog komada tijesta, premazati ga polovinom kreme, pokriti drugim dijelom tijesta, preliti ostatkom preljeva i po vrhu rasporediti ostatak kreme.

Ukrasiti po želji.

Prije posluživanja pripremljen kolač čuvati u hladnjaku. Rezati na 12-18 manjih kocki.

Pogledajte više o kremama za torte sa slatkim vrhnjem i drugim dodacima za kolače ovdje.

2 komentara:

  1. siurno je fino,,,samo posto zivim u italiji puno tih proizvoda ovdje nema,,,preferiram kolace di ne koristis vec pripremljene smjese

    OdgovoriIzbriši
  2. Poštovana,
    Umjesto ove smjese možete u slatko vrhnje dodati 100 g otopljene čokolade ;)

    OdgovoriIzbriši