19. siječnja 2009.

Denisova torta


Zašto ovaj naziv, zato jer je nastala kombinacijom više recepata i bila Denisu za rođendan.


Sastojci


Tijesto
15 dag šecera
6 jaja
2 žlice kakaa
2 žlice gustina + oštro brašno
(ukupno 15 dag)
2 žlice vode
pola praška za pecivo

Krema
3 dcl mlijeka
4 žlice oštrog brašna
1 vanilin šecer
20 dag margarina
15 dag šecera u prahu
Glazura
5 dag cokolade za kuhanje
5 dag margarina
1 žlica ulja

Priprema


Tijesto:
Žutanjke i šecer pjenasto umutiti, dodati vodu, zatim dodati mješavinu brašna, kakaa, gustina i peciva. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Peci na 170-180 C 30 minuta.

Krema:
5 žlica mlijeka promiješati sa brašnom. Ostatak mlijeka zakuhati i dodati razmuceno brašno. Skuhati i ohladiti. Margarin, šecer i vanilin šecer dobro izmutiti pa dodati u ohladenu kremu.

Peceno tijesto prerezati i namazati kremom. Preliti cokoladnom glazurom i ukrasiti po želji dijelom kreme.

Nema komentara:

Objavi komentar